La Fundació

Sembrem estima i confiança, som cors fèrtils
Som una família,
som Aspamis

Som una entitat privada sense ànim de lucre, amb la finalitat de contribuir en la millora de la qualitat de vida de persones amb discapacitat intel·lectual. El nostre equip el formem grans professionals, amb la voluntat d’ajudar i proporcionar tots els serveis i suports possibles als residents i familiars de la família Aspamis. El vincle familiar que s’estableix en tots els centres d’Aspamis recau en el tracte directe, transparent i de confiança. Volem que els familiars se sentin acollits i acompanyats, i que les persones que resideixen en els nostres centres sentin que som la seva família i la seva llar. Tots els usuaris, familiars, professionals i treballadors d’Aspamis formem un gran equip, aportant de forma personal i professional un gran caliu i estima el qual es transmet en cada centre. La unió entre fundació, familiars i treballadors fa que sigui possible una dia a dia molt millor; amb més qualitat de vida per a tots aquells qui formen part de la família Aspamis, per a tots aquells a qui estimem.

Fundació Aspamis

Els nostres objectius i valorsguio Missió,
guio la nostra prioritat, la qualitat de vida dels nostres usuaris

La Fundació Aspamis som una fundació d’àmbit estatal, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual. La nostra activitat se centra bàsicament en l’àrea d’acollida residencial i l’àrea de centre de dia d’atenció especialitzada. L’objectiu és el d’atendre les diferents necessitats que van apareixent al llarg de la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual. Al mateix temps, també fomentem la inclusió social i l’autonomia personal.
La tasca que duem a terme es basa en els principis d’igualtat d’oportunitats i de respecte a la persona.

guio Valors,
guio donem opcions i facilitats

Aspamis formem part de la xarxa del Sistema Català de Serveis Socials. El principal objectiu d’aquesta organització és facilitar allotjament, manutenció, atenció sanitària i higiene personal als usuaris i usuàries dels centres.


Els nostres valors són:
 • Qualitat i ètica: les accions que des de la fundació Aspamis realitzem per complir amb la nostra missió, segueixen els criteris de responsabilitat, millora contínua, transparència i integritat, en totes les fases que comporta l’atenció de cada persona usuària. Des de l’ingrés i acollida, l’atenció individualitzada, l’abordatge d’aspectes emocionals i de conducta, l’atenció de la salut, l’estimulació sensorial i, en general, totes aquelles activitats de la vida diària.

  Amb el nostre compromís ètic i d’atenció a la família establim un vincle molt positiu, prestant la informació i assessorament necessari a fi d’aconseguir la satisfacció i tranquil·litat de les famílies.

  Creixement i desenvolupament: el progrés de la fundació ha de respondre amb:
 • Innovació: donant resposta a les necessitats actuals que tingui la nostra societat i que les administracions no cobreixen.
 • Motivació, eficàcia i eficiència: donant resposta a les necessitats que requereixen els nostres interns i a les que fem front amb força, confiança, sense malgastar els recursos i confiant en les persones que treballen als nostres centres.
 • Treball en equip: estem firmament convençuts de què és el camí i el mètode adequat per aconseguir els nostres objectius.
 • Participació: per part de tots aquells i aquelles que formen part de l’estructura orgànica de la fundació de les famílies, dels patrons i dels treballadors i treballadores.
 • Progrés personal i professional: volem i desitgem que el treball en els centres que gestiona la fundació Aspamis aporti el seu gra d’arena en el desenvolupament personal i professional de tots aquells i aquelles que atenen als nostres familiars.
 • Satisfacció dels professionals que treballen en els centres, creant vies de participació tot fomentant la implicació activa, reforçant el treball en equip i mantenint al mateix temps el grau d’exigència de la seva tasca.
 • Responsabilitat i eficiència: l’eficiència és una característica associada amb la qualitat, i cada professional és conscient de la responsabilitat que té en l’exercici diari del seu treball. Ambdós principis són necessaris per aconseguir la resposta adequada a les necessitats dels usuaris/usuàries.
guio Aspamis,
guio té una història

Fundació Aspamis som una entitat sense ànim de lucre, amb àmbit d’actuació en els territoris de Catalunya i Aragó. La fundació va tenir el seu origen en l’Associació Aspamis, constituïda l’any 1977. Aquesta associació es va crear per la inquietud i preocupació d’un grup de pares i mares que volien donar resposta a les carències i necessitats que es feien patents a Lleida. Carències i necessitats en la cura i qualitat de vida dels nens i nenes amb discapacitats físiques i psíquiques de diferents graus.


La fundació Aspamis volem donar una mà a les famílies. Assessorar-les, oferir informació i serveis diversos, els quals van des de la residència a temps complet, a temps parcial, serveis de rehabilitació, d’estimulació, etc. Encara són molts els fronts que estan oberts, però el temps i l’esforç ens mouen per seguir millorant i tirant endavant aquest projecte. La història de la fundació Aspamis, des dels seus inicis fins a l’actualitat, ens demostra que som un projecte viu, que no ens conformem i que lluitem dia a dia per la millora i l’atenció dels nostres familiars.

   
  1977 Es crea l'Associació ASPAMIS i se’ns cedeixen les instal·lacions del Centre “Ginesta” de Torrefarrera per part del Bisbat de Lleida.
   
  1978 Es posa en marxa el Centre “El Pilar”. Gràcies a la cessió de l’edifici i terrenys entorn d’una finca propietat de la Comunitat dels Germans de Sant Joan de Déu, a Esplús (Osca).
   
  1980 S’allarga la cessió per 30 anys més.
   
  1986 Adquisició de l’edifici del Centre Ginesta al Bisbat de Lleida.
   
  1990 Comença la construcció del Centre “La Inmaculada” a Alcoletge.
   
  1992 Inaugurem el Centre “La Inmaculada” a Alcoletge.
   
  1998 Inici de les obres de remodelació i ampliació del Centre “Ginesta” de Torrefarrera.
   
  2001 Inauguració al Centre “Ginesta” de Torrefarrera de les obres de remodelació i ampliació.
   
  2010 Per atendre a persones amb discapacitats intel·lectuals amb trastorns de conducta, iniciem noves obres al Centre “Ginesta” de Torrefarrera.
   
  2011 Transformem l'Associació Aspamis en Fundació Aspamis gràcies a l'acord de l'Assemblea general extraordinària d'Aspamis.
   
  2012 Inscripció de la Fundació Aspamis al Registre de Fundacions de la Generalitat de Catalunya amb el núm. 2723.
   
  2015 Es funda el nou centre “Ginesta Il“ a Torrefarrera.
   

El patronat

guio Tots som una família, tots som patronat


Fa uns 40 anys que es va formar Aspamis arran d’un patronat format per un conjunt de pares i mares que tenien la necessitat de buscar la manera en què els seus fills amb discapacitat intel·lectual, tinguessin l’atenció i els serveis necessaris per poder gaudir d’una millor qualitat de vida. Així doncs, l’equip del patronat és l’òrgan de govern i decisiu de la fundació i està compost per 13 membres. La major part són familiars d’usuaris i tenen càrrecs altruistes, sense rebre res a canvi. D’aquests patrons n’hi ha que són vitalicis i altres temporals. En el primer cas, trobem patrons els càrrecs dels quals són de per vida mentre que, en el segon cas, els patrons temporals mantenen càrrecs durant un cert període de temps.
Dins de l’organització del patronat hi trobem la figura del president, vicepresident, secretari i tresorer. En el nostre cas, i tal com s’observa en l’organigrama, tots ells són patrons vitalicis. Finalment, la resta de patrons són vocals, és a dir, formen part de la comissió delegada.organigrama-aspamisPresident Josep Mª Serveto Camats
Vicepresident Carlos Tarragona Foradada
Tresorer Josep Serveto Puig
Vocal Josep Ribes Ribes
Vocal Manuel Gallego Roldán
Vocal Margarita Serveto Puig
Vocal Francisco Serveto Puig
Vocal Adolf Tarragona Freixes
Vocal Joan Ramon Saura Aranda
Vocal Héctor Sarrat Nuevo
Vocal Jordi Tarragona Foradada
Vocal Ricardo Grau Menal
Secretari Antoni Cudós Puig

L’equip directiu de la nostra fundació

Aquest és l’equip directiu de la nostra fundació. L’equip directiu vetlla per una bona organització i per buscar millores en el dia a dia que comportin més benestar i més qualitat de vida als nostres usuaris.

 • Gerent: Pilar Pons Solanes
 • Responsable RRHH: Maite Cornella Guzman
 • Treballadora Social: Miriam Guillen Castanera
 • Directora Centre Immaculada Alcoletge: Elisabet Jovells Martinez
 • Directora Centre Ginesta de Torrefarrera: Marta del Real Badia
 • Directora Centre El Pilar de Vencillón: Alba Vendrell Facerias

Vols formar part de la nostra família?

guio Contacta'nsVols més informació?

Deixa’ns les teves dades i et trucarem per resoldre els teus dubtes

Diputació de Lleida
La Caixa
Serveto
Ekke
Seur

Memòria Allem

La Federació ALLEM és una agrupació d'entitats socials, sense ànim de lucre, compta amb quaranta anys d'experiència en la prestació de serveis de suport per persones amb discapacitat intel·lectual de les Terres de Lleida.

Entre les seves funcions destaquen la coordinació d'una xarxa d'entitats eficients i socialment compromeses, entre les quals es troba la Fundació Aspamis.

En construcció, estem treballant per a actualitzar aquest espai!